PluszMinusz Tech

PluszMinusz Tech

A 3 legjobb Samsung TV 2021-ben

2021. november 12. - PluszMinusz

Több mint 20 Samsung TV-t teszteltünk a legújabb tesztpadon. A Samsung tévék általában véve nagyon sokoldalúak, és jó vagy még annál is jobb képminőséget tudnak nyújtani. A Samsung a LED-es modelljeiről ismert, amelyek általában nagyszerű játékfunkciókkal rendelkeznek. A Samsung 2021-ben mutatta be az új Neo QLED tévéit, amelyek a hagyományos QLED tévéiket lefelé tolják a kínálatban. Így, míg a 2021-es Samsung Q80/Q80A QLED a 2020-as Samsung Q80/Q80T QLED-et váltja fel (és így tovább), addig a Neo QLED termékcsaláddal már több csúcskategóriás modell közül választhatunk.

A legjobb 4K Samsung Smart TV

1.PNG

 

Samsung QN90A QLED

 

 

 

 

 Az általunk tesztelt legjobb 4k felbontású Samsung TV a Samsung QN90A QLED. Ez a Samsung Neo QLED sorozatának része, amely a hagyományos QLED TV-ket továbbfejleszti azzal, hogy a kvantumpont technológia mögött Mini LED háttérvilágítást használ. A teljes soros helyi fényerőszabályozás ezen a tévén nagyszerű, javítja az amúgy is kiváló kontrasztarányt, és mély, tintás feketéket eredményez. Meglehetősen széles betekintési szögekkel is rendelkezik, jobb, mint a legtöbb VA panel, köszönhetően a Samsung "Ultra Viewing Angle" rétegének, amely a kontraszt rovására javítja a betekintési szögeket, de a csúcsfényerő messze a csúcs. Ez az egyik legfényesebb tévé, amit valaha teszteltünk, szinte bármilyen fényviszonyokkal megbirkózik, és nagyon jól "szórja" a tükröződéseket. Lenyűgöző, hogy HDR-ben is kivételesen magas fényerőt tart, és széles színskálával rendelkezik, így a HDR-tartalmak fantasztikusan néznek ki.

Sajnos a fényes tárgyak körül némi kivirágzást észlelhet, különösen, ha nem a középpontból nézi, de összességében ez nem túl zavaró. A játékosok örülhetnek, hogy a készülék natív FreeSync változó képfrissítés (VRR) támogatással és G-SYNC kompatibilitással rendelkezik, így csökkenti a képernyőszakadást, és a TV maximális 120 Hz-es képfrissítési frekvenciájáig a teljes tartományban működik. Kompatibilis a legújabb konzolokkal, és rendelkezik automatikus alacsony késleltetési móddal (ALLM), valamint HDMI 2.1 porttal. Rendkívül alacsony bemeneti késleltetéssel és kiváló válaszidővel is rendelkezik, így a mozgás tisztán, minimális elmosódással jelenik meg a gyorsan mozgó tartalmak, például videojátékok és sport műsorok esetében. Mindent egybevetve, ez egy csodálatos tévé, és az egyik legjobb Samsung darab.

A legjobb 8K Samsung Smart Tv

2.PNG

 

 Samsung QN900A 8k QLED

 

 

 

 

A tesztek alapján a legjobb 8k felbontású Samsung TV a Samsung QN900A 8k QLED. Tulajdonságaiban hasonlít a Samsung QN90A QLED-hez, mivel Mini LED háttérvilágítással és VRR-támogatással rendelkezik. Összességében nagyszerű tévé, de még mindig nem olyan jó, mint a QN90A, így csak akkor érdemes beszerezni, ha a korlátozottan elérhető 8k-s tartalmakat akarod nézni. VA panellel rendelkezik, amelynek a Samsung "Ultra Viewing Angle" technológiája miatt alacsony a natív kontrasztja, így a feketék szürkének tűnnek, ha nem kapcsolod be a helyi sötétítés funkciót. A full-array local dimming funkció segít javítani a kontrasztot a mély feketékhez, de összességében középszerű, és túl sok fényes tárgyak körül túl sok bloomingot okoz.

Mint említettük, az "Ultra Viewing Angle" technológiát használja, így széles betekintési szögekkel rendelkezik, ami nagyszerű választás a széles ülőhelyekre. Ha jól megvilágított helyiségben szeretné használni, kiválóan kezeli a tükröződéseket, és elég fényes lesz ahhoz, hogy felvegye a harcot a tükröződéssel. Még HDR-ben is fantasztikus csúcsfényerővel rendelkezik, és a széles színskálával kombinálva a HDR-tartalmak úgy pattannak ki, ahogy a készítő eredeti szándéka "célba érjen". Az alacsonyabb felbontású tartalmakat jól felskálázza, de a natív 4k tartalmak nem néznek ki olyan jól, mint a 4k TV-n, és a natív 8k tartalmaknál némi ditheringet tapasztalhatsz. Van még egy termék, a Samsung QN800A 8k QLED, amit olcsóbban is beszerezhetsz, de a local dimming funkciója még rosszabb, és nem jelenít meg széles színskálát. Összességében a QN900A a legjobb 8k képernyővel rendelkező Samsung TV.

A legjobb Samsung TV, ha a pénztárcád dönt

3.PNG

 

 

 Samsung AU8000

 

 

 

 

 

A Samsung legjobb okostévéje, ha a pénztárcánk szemszögéből nézzük, a Samsung AU8000. Ez az észak-amerikai Crystal UHD termékcsaládjuk 2021-es belépőmodellje, és bár a magasabb kategóriás termékeknél található funkciókat nem kapja meg, az árához képest még mindig tisztességes teljesítményt nyújt. Többféle méretben kapható, 43 és 85 hüvelyk között, így az általad preferáltat választhatod; mi a 65 hüvelykes modellt teszteltük, és arra számítunk, hogy a többi méret is hasonlóan fog teljesíteni. VA panellel rendelkezik, amely nagyszerű natív kontrasztaránnyal rendelkezik a mély feketék megjelenítéséhez, de nincs helyi sötétítés funkciója, amely javítana ezen. Ha jól megvilágított szobában szeretnéd használni, remekül kezeli a tükröződéseket, és rendben van az SDR csúcsfényereje, ami elég jó lehet egy kevés fénnyel rendelkező szobában.

Sajnos annak ellenére, hogy támogatja a HDR10 és HDR10+ technológiát, nem nyújtja a legjobb HDR-élményt. Nem képes széles színskálát megjeleníteni, és nem tud elég fényes lenni ahhoz, hogy kiemelje a HDR-tartalmak fénypontjait. Korlátozottan 60 Hz-es panel, és nem támogatja a VRR technológiákat, de így is alacsony bemeneti késleltetéssel és rendben lévő válaszidővel rendelkezik, amit az alkalmi játékosok is élvezhetnek. A beépített Tizen OS kevesebb extra funkcióval rendelkezik, mint a magasabb kategóriás modellek, de még mindig könnyen használható, számos alkalmazás letölthető, és megkapod az intelligens távirányítót beépített hangvezérléssel. Mindent összevetve, ha egy kedvező árú tévét szeretnél a Samsungtól, akkor elégedett lehetsz ezzel a tévével.

Összegzésképpen... 

A Samsung általában nagyon jó tévéket gyárt. A kínálatuk az idők során némileg felfelé kúszott az árakban, de a legtöbb embernek még mindig találnia kell egy olyan tévét, amely megfelel az igényeinek. Az intelligens funkcióik nem a legjobbak a piacon, de még így is elég jók. Általában elég sokoldalúak, és a legtöbb felhasználási célra megfelelnek. Amíg nem tervezed, hogy éles szögből nézed őket, ami egy gyakori hiányosságuk, addig nehéz nagyobb problémákat találni velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://pluszminusztech.blog.hu/api/trackback/id/tr3916753430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sörnyelő 2021.11.13. 20:13:41

Szánalmasan gyenge fordítása az rtings cikkének www.rtings.com/tv/reviews/samsung
Legalább értenéd amit írsz és megadnád a forrást ha már más kútfőből dolgozol.

K K K 2021.11.14. 01:23:56

Faxopó márkizalyp
süti beállítások módosítása